Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Yunanistan'ın borç takasını tamamlamaya yaklaşmasıyla değerlendi. Standard&Poor's 500 Endeksi bu yılın en büyük 2 günlük yükselişine işaret etti. Bankalar, S&P 500'de yer alan 24 sektörün en çok kazanan grubu oldu.

Wells Fargo&Co. ve JP Morgan Chase&Co. yüzde 1.2'nin üzerinde değer kazandı. Alcoa Inc. ve Caterpillar Inc., en büyük şirketler arasındaki kazançlara öncülük ederek yüzde 1.8 primlendi. ABD'nin en büyük lüks çanta üreticisi Coach Inc., Çin'deki operasyonlarının güçlü olmaya devam ettiğini söylemesinin ardından yüzde 4.6 tırmandı. McDonald's Corp., satışların beklentinin altında kalması üzerine yüzde 3.2 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kazançla 1,365.91 puana çıktı ve 2 günde yüzde 1.7 yükselişe işaret etti. Dow Jones Endeksi tüzde 0.6 artışla 12,907.94 puana ulaştı. Russell 2000 Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi yüzde 1.3 artışla 806.34 puan oldu. ABD Borsalarında dünkü işlem hacmi 6.1 milyar ile 3 aylık ortalamanın yüzde 8.8 altında seyretti.

Ne Yunanistan'ın ne de tahvil sahiplerinin başka seçeneği olduğunun altını çizen Silvercrest Asset Management Group'un yönetim kurulu başkan yardımcısı Stanley Nabi, "Her ikisi de bataklıkta. Borç takası başarıyla sonuçlanacak. Bu da piyasalara rahat bir nefes aldıracak" dedi. Ancak Nabi, bu rahatlamanın ne kadar süreceğinin hâlâ meçhul olduğunu söyledi.

Hisse senetleri, Yunanistan hükümetinin borç takasında yüzde 85 katılımı garantilemesinin artdından yükselişe geçti. Sonuçlar bugün 08:00'de açıklanacak.