Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın tahvil takasını tamamlamasının borç krizi endişelerini yatıştırması petrol fiyatlarını destekliyor.

Vadeli kontratlar yüzde 0.4 kadar yükseldi ve böylece beş haftadaki dördüncü haftalık yükselişine hazırlandı. Petrol bu yıl dünyanın en büyük petrol rezervlerinin bulunduğu İran'a uygulanan yaptırımların Ortadoğu'da bir çatışmayı tetikleyeceği endişeleriyle yüksek seyrediyor.

Bloomberg'in verilerine göre ABD'de bugün açıklanacak verilere göre, Şubat ayında tarım dışı istihdamın 210,000 artması bekleniyor. Diğer yandan yetkililer Yunanistan borç takasına katılımın yaklaşık yüzde 85 olarak gerçekleştiğini belirtti. Sydney'deki Barratt’s Bulletin'in yöneticisi Jonathan Barratt da emtiadaki yükselişin Yunanistan beklentilerinden kaynaklandığını dile getirdi.

Nisan teslim petrolün varil fiyatı Nymex'te 42 sent yükseldi ve 107 dolar oldu. Dün kontrat 106.58 dolara çıkarak 5 Mart'tan beri en yüksek seviyeyi görmüştü.
Bu hafta petrol fiyatları yüzde 0.3, bu yıl ise yüzde 8.3 artış kaydetti.

Aynı ay teslim Brent petrol kontratı ise ICE Futures Europe'ta 125.63 dolara çıktı. Avrupa'nın gösterge kontratı New York'ta işlem gören Batı Teksas petrolüne oranla 18.65 dolar prim yaptı. Dün bu fark 18.86 dolara çıkmıştı.