Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Netaş, 2011 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket geçen sene satış gelirlerini 337 milyon liraya çıkararak yüzde 14 brüt kar marjı elde etti. Satış gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 25 artıran şirketin, Faiz Vergi Amortisman Öncesi Kar (FVAÖK) marjı yüzde 10 olarak gerçekleşirken, net karı da 18 milyon liraya ulaştı.

Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay, 2011'in şirket tarihinde, stratejik anlamda çok önemli adımlar attıkları bir yıl olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

''Yıl içinde bünyemize kattığımız Probil'le başarılı bir entegrasyon süreci yaşayarak, oluşan sinerjiyi finansal performansımıza başarıyla yansıttık. Ayrıca Türkiye'nin bir kez daha yazılım ihracatı şampiyonu olduk. Son 4 yılda yakaladığımız ciro bazında ortalama yüzde 25 büyümeyi, 2011 yılında da devam ettirmekten son derece mutluyuz. Netaş olarak, 45. yıldönümümüzde, ülkemizin ve bölgenin sektördeki lider oyuncularından biri olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Güçlü bir mali yapıya sahibiz ve rekabetçi avantaj sunacak alternatifler için, satın almalar da dahil olmak üzere büyüme fırsatlarını değerlendireceğiz. Hedefimiz, önümüzdeki 4 yıl içinde, 1 milyar dolar ciroya sahip, Türkiye'nin bölgedeki teknoloji markası olmak.''