Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın tarihin en büyük borç yapılandırmasını tamamlandırması ve yenin, euro karşısında değer kaybetmesinin ardından Japom hisseleri ikinci gününde de değer kazandı. Nikkei 225 Endeksi, Ağustos'tan bu yana ilk kez 10 bin puanı aştı.

Satışlarının beşte birinden fazlasını Avrupa'da kaydeden Sony Corp. yüzde 4.3 primlendi. Japonya'nın halka açık en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Yunanistan'In temerrütü önleyeceğine ilişkin iyimserlikle yüzde 2.4 kazanç sağladı. Nippon Steel Corp. ce diğer madde üreticileri küresel ekonomik toparlanmanın hız kazanmasıyla değerlendi.

Yunanistan'a ilişkin endişelerin zayıfladığını, bunun da yatırımcıların risk iştahını destekleyeceğini belirten Tokyo'daki Shinking Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Naoki Fujiwara, daha zayıf yenin de kazançları destekleyeceğini hatırlattı.

Nikkei 225 Endeksi kapanışı yüzde 1.7 artışla 9,929.74 puandan yaptı. Endeks bu haftayı yüzde 1.6 yukarıda tamamladı. Bugün Asya'daki tüm diğer endeksleri sollayan Nikkei 225 Endeksi,  10,007.62 seviyesini test etti. Endeksteki işlem hacmi de 10 günlük ortalamanın yüzde 60 üzerinde seyretti. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 1.5 kazançla 848.71 puan oldu.

Hisseler bugün Yunanistan'ın tahvil takasında yeterli katılımın olmasıyla güçlendi.