Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, Yunanistan'ın borç takasında katılımın yüzde 85.8 olmasının, gelişen piyasa varlıkları talebini artırmasıyla güçlendi ve bu haftaki kayıplarını azalttı.

Son 7 haftanın en büyük 2 günlük yükselişini kaydeden MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 tırmandı. Çin'de enflasyon Şubat ayında Haziran 2010'dan bu yana en düşük seviyesine gerileyerek, merkez bankasına para politikasını gevşetmesi ve büyümeyi desteklemesi için alan sağladı. Malezya ringgiti dün kaydettiği 3 haftanın en büyük rallisinin ardından bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Asya paralarının Yunanistan'daki borç takasına katılım oranıyla desteklendiğini belirten Bank of TokyMitsubishi UFJ Ltd.'ın Singapur'daki stratejistlerinden Leong Sook Mei ve Geraldine Mok, doların bugün aşağıda seyretmesinin beklendiğini söyledi.

Filipin pezosu, ABD doları karşısında yüzde 0.2 primle 42.495 seviyesine çıktı ve bu haftaki kazançlarını yüzde 0.5'e genişletti. Güney Kore wonu yüzde 0.2 primle 1,116.10 seviyesine, Hint rupisi de yüzde 0.7 güçlenerek 49.945'e yükseldi.

Bloomberg-JP Morgan Asta Dolar Endeksi 3. gününde de primlenerek bu haftaki kayıplarını yüzde 0.14'e düşürdü. Endeksin 60 günlük volatilitesi yüzde 3.35 ile Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.