Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD istihdam verisinin tahminlerin üstünde gelmesi ve Yunanistan'ın özel kreditörlerinin takas anlaşmasında yükümlülüklerini yerine getirmesinin ardından Avrupa hisse senetleri ortlalama olarak yükselişini üçüncü güne taşıdı. 

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde artışla Londra'da yerel saatle 16.30'da yüzde 0.6 artışla 265.7 seviyesine ulaştı. Buna rağmen endeks bu hafta yüzde 0.6 düşüş kaydetti.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 12'si günü artıda kapattı. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.8 artış gösterirken İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.6  çıkış gösterdi. Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 0.4 yükseldi.

Oslo'daki Storebrand Asset Management fon yöneticisi Espen Furnes, “Her neka dar tarım dışı istihdam ile ilgili öyle sıçrayan rakamlar söz konusu olmasa da ABD ekonomisinin toparlanmayı sürdürdüğünü görebiliyoruz. Geçtiğimiz ayın rakamları ile birlikte revize edildiğinde ABD ekonomisinin sağlığının yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Fakat işsizlik için henüz aynı şey söz konusu değil." yorumunda bulundu.

ABD kadar global piyasalar için de kritik öneme sahip olam tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Ülkede Şubat ayında tarım dışı istihdam 227 bin kişi arttı. Açıklanan veri, şirketlerin büyüme konusunda daha iyimser olduğunu gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre istihdamın 210,000 kişi artması bekleniyordu.