Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Yunanistan'ın 2. kurtarma paketinin onayının ve İspanya ile Portekiz'deki krizle mücadele önlemlerinin görüşüleceği Eurogrup toplantısı öncesinde önceki kayıplarını azalttı ve yatay seyire yakın kaldı.

ABD'nin en büyük ikinci yazılım üreticisi Oracle Corp., Jefferies Group Inc.'in hisse tavsiyesini düşündürmesinin ardından seans işlemleri öncesinde değer kaybetti. Zoll Medical Corp., Asahi Kasei Corp. of Japan'in şirketin bazı araçlarını 2.2 milyar dolara satın almayı kabul etmesi üzerine yükseldi.

Haziran vadeli Standard&Poor's 500 kontratları yüzde 0.1'in altında düşüşle 1,365.8 puana geriledi. Çin'de beklenenden zayıf gelen ihracat rakamları ve fabrika üretim verilerinin, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin zayıfladığına ilişkin endişeleri derinleştirmesiyle, kontratlar yüzde 0.4'e varan düşüş kaydetmişti. Dow Jones Endeks vadelileri ise 1 puan düşüşle 12,862 puandan işlem gördü.

Yıl başında yatırımcıların çoğunun öngördüğünden daha iyi bir başlangıç yapıldığını belirten Nordea Bank AB'nin stratejistlerinden Henrik Drusebjerg, tüm yıl için beklenilen kazançların, yılın ilk 2 ayında geldiğini, bu sebeple kötü giden bir şeyler olduğunda insanların anında kar realizasyonuna gittiğini söyledi.