Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, son beş ayın en hızlı yükselişini göstermesi beklenen ABD perakende satışlar ve Almanya'da yatırıcıların güveninin arttığını gösteren veri öncesi alıcılı seyrediyor. Asya hisse senetleri ve petrol değer kazandı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın varlık alım programını değiştirmemesinin ardından kayıplarını geri aldı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 14:36'da yüzde 1 yukarıda seyrediyordu. Endeks bu hareketi ile birlikte, son dört günün üçünde yükseldi. Haziran vadeliStandard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 yükselirken, yen dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazandı. Yeni Zelanda doları, konut ve gıda fiyatlarının artmasının ardından yüzde 0.5 değer kazandı. Emtia grubunu içeren S&P GSCI Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Petrol yüzde 0.5 yükselerek varil başına 106.86 dolara çıktı.

ABD'de bugün açıklanacak olan perakende satışlar verisinin Şubat ayında yüzde 1.1 yükselmesi bekleniyor. Almanya'da Zew beklenti endeksinin ise son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması öngörülüyor. Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, dün yaptığı açıklamada, AB liderlerinin krizle mücadele fonununun büyüklüğü ile ilgili anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu söyledi.

Sydney'de Principal Global Investors uluslararası yatırımlar direktörü Kirk West, "Daha fazla güven duymaya başlıyoruz ve özellikle hisse sentlerinde olmak üzere, iyi bir yıl olacak" dedi ve "ABD'de, herşey istihdam ile ilgili. İstihdam büyümesi devam ediyor ve bu durum tüketimin artmasına neden olacak. Birbirini besleyen bir zincir" değerlendirmesinde bulundu.