Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin büyümeyi destekleyici hamlelerde bulunacağının speküle edildiği esnada Deutsche Bank AG ve Nomura Holdings Inc.'in, Çin'in büyüme tahminini yükseltmelerinin ardından Çin Borsası yükseldi

China Shipping Development Co. ve China Shipping Container Lines Co.'nun, hükümetin, yuanın değerlenmesini durduracağına yönelik spekülasyon üzerine ticari kuruluşlar arasındaki kazançlara öncülük etti. PetroChina Co., National Business Daily'nin yakıt fiyatlarına zam gelebileceğini yazmasının ardından yüzde 0.6 değerlendi. SAIC Motor Corp., yüksek enerji maliyetlerinin alıcıları uzaklaştıracağına ilişkin endişelerin etkisiyle otomobil üreticileri arasındaki düşüşe öncü oldu.

Piyasanın bu yılki kazançlarını genişletebilmesi için, bankaların munzam karşılıklarının indirilmesi gibi bir katalize ihtiyaç duyduğunu belirten Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden Li Jun, eğer yeni politika hamleleri görülmezse, piyasanın bu bantta sıkışıp kalacağına dikkat çekti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 2,443.31 puana çıktı ve daha önce kaydettiği yüzde 0.3'lük kayıplarını sild. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.4 artışla 2,665.16 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çin şirketlerinin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün günü yüzde 0.3 yukarıda tamamladı.

Şanghay Bileşik Endeksi iki yıl üst üste ekside kapanmasının ardından 2012'de merkez bankasının para politikasını gevşeteceği spekülasyonlarıyla yüzde 11 yükseldi. Endeksteki hisse senetleri tahmini kârlarının 10.1 katından fiyatlanıyor.