Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki tüketici şirketlerinin, sektörün, ekonomik büyümede yurtiçi taleplerine odaklanılacağına ilişkin spekülasyonun etkisiyle en büyük haftalık rallisini genişletmesi üzerine Çin Borsası yükseldi.

Likör üreticileri Kweichow Moutai Co. ve Wuliangye Yibin Co., Shenyin&Wanguo Securities Co.'nun tüketici hisselerini tavsiye etmesinin ardından yüzde 1.9'un üzerinde değer kazandı. Jiangling Motors Corp., ticari ortağı Ford Morot Co.'nun geçtiğimiz yıl net gelirinin yüzde 9.3 arttığını açıklamasının ardından  yüzde 1.9 primlendi. Citigroup Inc.'in Çinli ortağı Shanghai Pudong Development Bank, kârların 2011'de yüzde 42 artmasının ardından yüzde 0.7 yükseldi.

Kazançların kötü görünmediğini, değerlemelerin de cazibesini koruduğunu belirten Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, "Ekonomi hâlâ yavaşlıyor olmasına rağmen piyasa bu çeyreğin sonu itibariyle dibin görülmesini bekliyor" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 kazançla 2,386.51 puana çıktı. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.5 artışla 2,597.29 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli hisselerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün New York'ta yüzde 0.6 yukarıda kapandı.

Şanghay Bileşik Endeksi'nde dünkü işlem hacmi 16.6 milyar hisse ile bu yılki günlük ortalamanın yüzde 33 üzerine işaret etti. 30 günlük volatilite 16.42 puan ile lson 2 haftadaki yükseklerine yakın seyretti.