Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de sanayi üretimi Şubat ayında değişmedi. Bu durum, daha yavaş bir imalat samayini ve madencilikteki düşüşü yansıyor.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, ABD'de fabrikalar, madenler ve kamu hizmet kuruluşlarındaki üretimin Şubat ayında yüzde 0.4 artması bekleniyordu. Ocak ayı için sanayi üretimi ise yüzde 0.0'dan yüzde 0.4 artışa revize edildi. Toplam üretimin yaklaşık yüzde 75'ini kapsayan fabrika üretimi son üç ayın en yavaş performansını gösterdi.

Yüksek enerji maliyetleri ve ABD ihracatı için Avrupa'dan gelen talebin azalması, bazı imalatçıların üretimi sınırlamasına neden olmuş olabilir. Aynı zamanda, ekonomik genişlemenin ön cephesinde yer alan imalat sanayindeki büyüme, muhtemelen daha güçlü perakende satışlar ve şirketlerin yeni ekipmanlara yaptığı yatırımlardan destek bulacak.

Danville, California'da Insight Economics LLC'nin başkanı Steven Wood, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "İmalat sanayi yumuşak seyrinden kurtuluyor görünüyor, ancak bunu yavaş yapıyor" dedi ve "Nihai talep sıçrama yapmazsa, imalat sanayi aktivitesi göreceli olarak ılımlı kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün açıklanan verilere göre, oto üretimi Şubat ayında, önceki ayki hızlı çıkışının ardından yavaşlarken, tüketici malları üretimi fazla bir değişiklik göstermedi. İmalat sanayi ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 12'sini kapsıyor.

Bloomberg News'un anketine katılan 81 ekonomistin tahminleri yüzde 0.1 artış ile yüzde 1 artış arasında gerçekleşti.