Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD'de fabrika üretimi ve tüketici güveni verilerinin bekleneni vermemesine rağmen sigorta şirketlerinin kazancı sayesinde yükselişini dördüncü güne taşıdı ve Temmuz ayından bu yana gördüğü zirveyi  daha da yükseltti.

Subsea 7 SA, özel bir temettü açıklaması ve hisse geri alımı yapacağını kaydetmesinin ardından yüzde 4.1'lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Tullow Oil Plc, Gana sahillerinde petrol bulduğunu açıklaması sonucu yüzde 4.8 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 16.30'da 272.36 puana çıktı. Endeks, Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağı beklentisi ve ABD'de ekonomikverilerin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından bu hafta yüzde 2.6 ve bu yıl yüzde 11 arttı.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 15'i günü artıda kapattı. Almanya'nın DAX Endeksi ve İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.4 yükselirken Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 0.5 çıkış gösterdi.

Hollanda'nın Lahey kentinde ING Investment Management kıdemli stratejistlerinden Patrick Moonen, "Yükselmek için halen kapasite var" dedi ve "Yatırımcıların çoğu halen temkinli bir şekilde pozisyon almış durumda ve halen pozisyonlarını defansif sektörlerden ve defansif varlık sınıflarından hisse senetlerine doğru değiştirmenin başlangıcındalar" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa hisse senetleri dün, işsizlik başvuruları ve imalat sanayi verilerinin, ABD ekonomisinde toparlanmanın hız kazanmakta olduğu yolundaki iyimserliği desteklemesinden dolayı yüzde 0.3 yükseldi.