Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de istikrar sinyalleri vermesi beklenen konut verilerinin öncesinde Asya Borsaları artış kaydetti; MSCI Asya Pasifik Endeksi, 5. kez üst üste yükseldi.

Asya'nın en büyük tüketici elektronikleri üreticisi Samsung Electronics Co. yüzde 1.9 değer kazandı. Çin'in en büyük denizaşırı petrol üreticisi Cnooc Ltd., ham petrolün 1 haftanın zirvesine yaklaşmasının ardından yüzde 2.3 primlendi. Çin'in en büyük hafif metal üreticisi Aluminum Corp. of China Ltd., 2011'in ikinci yarısında beklentinin üzerinde zarar açıklamasının ardından ilk çeyrekte kâr elde edemeyebileceğini söylemesinin ardından yüzde 3.2 düştü.

İnsanların genel olarak bu aşamada küresel büyümenin görünümünden memnun olduğunu, bunun da hisse senedi fiyatlarına yansıdığını belirten Pengana Capital Ltd.'ın yöneticilerinden Tim Schroeders, büyük ihtimalle Çin'in büyüme oranından endişe duyulmadığını söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 128.32 puana çıktı. Endekste düşüş ve artış kaydeden sayısı neredeyse birbirine eşitti. Endeks bu yıl 16 Mart'a kadar ABD'den gelen olumlu verilerin, Asya'daki ihracatçıların görünümünü iyileştirmesiyle yüzde 12 yükseldi.