Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu hafta açıklanacak ekonomik verilerin iyi geleceğine dair beklentiyle altın da petrol ve hisse senetlerindeki yükselişe ayak uydurdu. Spot altının ons fiyatı Singapur'da yüzde 0.3 kadar arttı ve 1,665.18 dolardan işlem gördü.

Geçen hafta yüzde 3.1 değer yitiren metal 14 Mart'ta 1,634.53 doları görerek 16 Ocak'tan beri en düşük seviyeye inmişti. Bloomberg verilerine ghöre ETP destekli altın varlıkları ise 2,410.186 ton olarak rekor kırdı.

Bugün Asya Borsaları ve petrol fiyatlarında da yükselişler var. Everbright Futures'da analist olan Sun Yonggang, altının bir süre yatay gidebileceğini belirterek, "Çünkü metal riskli varlıklarla birlikte ralli de yapabilir, azalan güvenli liman talebiyle baskı altında da kalabilir" dedi.

Nisan teslim kontrat Comex'te yüzde 0.6 kadar yükselerek 1,665.10 dolardan işlem gördü.

ABD'de bu hafta açıklanacak konut satışları verisi açıklanacak. Ekonomistlerin tahminine göre Şubat ayında konut satışlarının iki yılın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Avrupa'da ise maliye bakanları Kopenhag'da 30 Mart'ta gerçekleşecek toplantı öncesinde geçici ve kalıcı kurtarma fonlarının birleştirilme olasılıklarını değerlendirdi.

Diğer yandan UBS bir aylık altın tahminini 1,775 dolar/ons'tan 1,550 dolara indirdi. Kuruluş, üç aylık hedefini ise 1,950 dolardan 1,600 dolar seviyesine düşürdü.