Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, metodolojisini değiştirdiği için bazı finansal kuruluşların ve bankaların kredi notlarını düşürebilir.

Moody's'in açıklamasında, kredi derecelendirme metodolojisinde değişiklik yapıldığı ve bazı finansal kuruluşlarla bankaların yeni uygulamaya uygun olarak kredi notlarının düşürülebileceği belirtildi.

Açıklamada, yeni metodolojinin kredi derecelendirme sürecinin daha şeffaf olmasını ve kuruluşça derecelendirilen finansal şirketler arasında daha iyi mukayese imkanı sağlayacağı vurgulandı.

Moody's açıklamasında, bağımsız kuruluşlar için ortalama kredi notunun ''Ba2''ye yakın seviyelerde olmasının beklendiğini belirterek, kriz süresince kredi notları indirilen şirketlerin kriz öncesi seviyeye dönmelerinin düşük bir ihtimal olduğuna işaret edildi.

Moody's, yaklaşık 70 finansal kuruluşu derecelendiriyor.

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's da (S&P) geçen yıl Kasım ayında bankalar için kredi derecelendirme kriterlerinde değişiklik yapmış, dünya genelinde bazı büyük bankaların kredi notlarını düşürmüştü.