Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verisinin öncesinde, ABD endeks vadelileri geri adım attı ve dün bu yılın en büyük ikinci düşüşünü kaydetmiş olan Standard&Poor's 500 Endeksi'nin bugünü de ekside geçireceğine işaret etti.

Bed Bath&Beyond Inc., şirketin ilk çeyrek kazançlarının beklentinin üzerinde olmasının ardından Almanya'daki seansta değer kazandı. Dünyanın en büyük şirketi Apple Inc. yüzde 0.2 primlendi; Bank of America Corp. ise yüzde 0.2 düştü.

Haziran vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.1 kayıpla 1,391.8 puana gerileyerek, daha erken saatlerde kaydetmiş olduğu yüzde 0.3 oranındaki kazançları da sildi. S&P 500  Endeksi bu yıl ABD'de ekonomik toparlanmanın güçlendiğini gösteren ekonomik veriler ve yatırımcıların Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağını speküle etmesiyle yüzde 12 yükseldi. Dow Jones Endeks Vadelileri ise bugün yüzde 0.2 kazançla 13,030 puana yükseldi.

ABD'de 31 Mart'ta sonlanan haftada işsizlik başvurularının düştüğü tahmin ediliyor. Beklenti, işsizlik başvurularının 359 bin ile Nisan 2008'den bu yana en düşük seviyesine işaret edeceği yönünde.

İspanya'daki tahvil ihalesinde taleplerin düşük olması ve SanDisk corp.'un tahminlerini aşağı çekmesinin teknoloji hisselerindeki kayıplara öncülük etmesi üzerine S&P 500 Endeksi bu hafta yüzde 1 gerileyerek Aralık'tan bu yana en büyük haftalık düşüşüne işaret etti.