Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yargıtay 14. Dairesi Başkanlığı'nın ''kısmi bozma'' kararının ardından N.Ç. davasının görülmesine Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı.

N.Ç'nin yaşının küçük olması nedeniyle mahkemenin ''gizlilik'' kararı aldığı duruşmanın ardından N.Ç'nin avukatı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu yaptığı açıklamada, Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce verdiği 'sanıklarla kendi rızasıyla birlikte oldu' kararını kısmen bozan Yargıtay 14. Dairesi'nin ilamı üzerine yerel mahkemede yeniden duruşma yapıldığını söyledi.

Duruşmaya 19 sanığın katıldığını belirten Kuzu, ''Mahkeme, sanıkların ifadeleri alındıktan sonra ya eski kararında direnecek ya da yeni bir karar verecek. Şu aşamada ifadesi alınmayan sanıkların ifadesinin alınması için zorla getirilme kararı verildi. 7 Haziran'daki duruşmada karar çıkar diye düşünüyorum'' dedi.

Dosyada 5 sanığın dışında tutuklu bulunmadığını kaydeden Kuzu, şöyle konuştu:

''Yargılananlar da tutuksuz yargılanıyorlar. Yargıtay'ın bozma ilamı bizleri tatmin etmiyor. Mahkemeye sunduğumuz dilekçede, 'zincirlemenin uygulanmasını ve cezaların artırılarak verilmesini istiyoruz ki en azından kamuoyu vicdanı tatmin edilsin' dedik. Bunun için de 7 Haziran'ı bekleyeceğiz. N.Ç. davasının toplumun genelini ilgilendiren bir dava olduğu için buradan çıkacak sonuç diğer bütün davalar için emsal temsil edecek. Bu davanın sürekli gündemde olması olumlu. Kamuoyunun bununla ilgilenmesinin bu süreci daha da hızlandıracağını düşünüyoruz.''