Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'ya ilişkin endişelerin derinleşmesi ve Fed'in daha fazla parasal teşvikten kaçınacağının sinyalini vermesi üzerine New York Borsası bu hafta düştü. Standard&Poor's 500 Endeksi bu yılın en sert düşüşüne işaret etti.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektörün 9'u bu kısa haftada geriledi. Alpha Natural Resources Inc.'in yüzde 6.66 kayıpla sektörü yüzde 1.8 aşağı çekmesinin ardından enerji şirketi en çok değer kaybeden grup oldu. SanDisk Corp. ve Constellation Brands Inc., hayal kırıklığına uğratan tahminlerde bulunmalarından ötürü yüzde 8.4'ün üzerinde geriledi. Apple Inc. yüzde 5.7 artışla endekste yer alan teknoloji hisselerinin 1989'dan bu yana uzun sürelik haftalık kazancına işaret etti.

S&P 500 Endeksi 2 Nisan'da Mayıs 2008'den bu yana en yükseğine ulaşmasının ardından bu hafta yüzde 0.7 düşüşle 1,398.08 puana geriledi. Dow Jones Endeksi de yüzde 1.2 kayıpla 13,060.14 puan oldu.

ABD borsaları bugün Paskalya tatili sebebiyle kapalı olacak. Vadeliler, tarım dışı istihdam verilerinin ardından yalnızca 45 dakika işlem görecek.

Fed'in QE3'ü biraz masadan uzaklaştırdığını belirten LpL Financial Corp.'un baş piyasa stratejisti Jeffrey Kleintop, piyasanın bu senaryonun nasıl sona ereceğini, daha önce de iki kez görüldüğünü söyledi.