Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin kötüleyebileceğine yönelik endişelerin Standard&Poor's 500 Endeksi'ne 2012'nin en sert düşüşünü kaydettirmesinin ardından dünyanın en zengin 20 ismi bu hafta piyasada toplamda 9.1 milyar dolar kaybetti.

Meksikalı Carlos Slim'in serveti, telekom operatörü America Movil SAB'ın hisselerinin yüzde 2.2 değer kaybetmesinin ardından yüzde 1.5 düştü. Meksika piyasaları dün dini tatil sebebiyle kapalıydı. 72 yaşındaki Slim, yine de Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde yine en zengin ıkaraj jakduç

Bunun bir miktar realite kontrolü olduğunu söyleyen BNY Mellon Wealth Management'ın yatırım genel müdürü Leo Grohowski, süper zenginlerin, dünyanın en ihtiyatlı yatırımcıları olduklarını, şüpheciliğin yüksek ve kaygıların fazla olduğunu belirtti.

İspanya'nın tahvil ihalesinde taleplerin düşmesi ve Fed'in tutanaklarının, daha fazka teşviğe hazır olunmadığına işaret etmesiyle küresel piyar bu hafta düştü. Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.7 düşüşle 1398.09 puanadan işlem görerek, 3. haftasını da kayıpla tamamladı. Stoxx Europe 600 Endeksi ise yüzde 1.6 kayıpla 259.07 puandan kapandı.

Asya'nın en zengin ismi Li K-Shing, bu hafta 144 milyon dolar kaybetti.