Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri, Kuzey Kore'nin roket girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ve Fast Retailing Co.'nun rekor kar tahmininde bulunmasıyla değerlendi. Nikkei 225 Endeksi 2 haftanın en büyük sıçramasını kaydederken, Çin'den gelen büyüme rakamları iyimserliği bozdu.

Çin'deki fabrikalara robot sağlayan Fanuc Corp., Çin'in GSYH rakamlarının ardından kazançlarını yüzde 2.3'e düşürdü. Satışlarının yüzde 27'sini Amerika kıtasında gerçekleştiren fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., Fed'in faizlerin düşük kalacağının sinyalini vermesinin ardından yüzde 1.2 yükseldi. Asya'nın en büyük giyim şirketi Fast Retailing Co. yüzde 8.3 primlendi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.2 kazançla 9,637.17 puana yükselerek, bu haftayı yüzde 0.5 aşağıda kapamaya hazırlandı. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.6 artışla 815.04 puana çıktı.

Kuzey Kore'nin başarısız olmasını iyi bir gelişme olarak yorumlayan Mizuho Asset Management Co.'nun Tokyo'daki kıdemli fon yöneticilerinden Masahiko Ejiri, "Eğer nükleer silah yaparlarsa, havalanmaması da önemli olmayacak" dedi.

Nikkei 225 Endeksi bu yıl ABD ekonomisindeki güçlenme sinyalleri ve aralarında Japonya Merkez Bankası'nın da olduğu merkez bankalarının genişleme politikalarıyla yüzde 14 yukarıda seyrediyor. Hisse senetleri dün Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa'nın parasal teşvik sağlamayı sürdüreceğini söylemesinin ardından kazançlarını genişletti.