Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de bankaların verdikleri kredilerdeki artış ve beklentinin altında gelen ekonomik büyüme rakamlarının, hükümete para politikasını gevşetmek için daha fazla alan sağlamasının ardından Çin Borsası 2. haftasını da artıda kapamaya yöneldi.

Shenzhen Special Economic Zone Real Estate Co., Securities Times gazetesinin yerel hükümetin finansal hizmetlerini geliştirmek için onay aldığını yazmasının ardından kentteki şirketlerin değerlenmesine öncülük etti. Xiamen Tungsten Co. da emtia hisselerini yukarı taşıdı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 2,355.14 puana tırmanarak, 22 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Çin'in resmi istatistik kurumu bugün ekonominin ilk çeyrekte yüzde 8.1 büyüdüğünü açıkladı. Beklenti, Çin'in yüzde 8.4 büyüme kaydedeceği yönündeydi. Çin Merkez Bankası ise Mart ayında yeni kredilerin 1.01 trilyon yuan ile Ocak 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktığını açıkladı.

Çin'in büyümesinin beklentinin altında geldiğini hatırlatan Shinhan BNPP Paribas Asset Management Co.'nun Seul'daki fon yöneticilerinden Chu Moon Sung, ancak bu oranın sert inişi konuşmayı gerektirecek kadar kötü olmadığını, bunun altında büyüme oranlarının da parasal genişleme spekülasyonlarını artıracağını söyledi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 artışla 2,578.76 puandan işlem gördü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 2.5 primlendi.