Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, bankasının euronun istikrarını korumayı ve ortak para biriminin kabulündeki bozulmaları önlemeyi amaçladığını söyledi.

Bloomberg televizyonunda bir programa katılan Weidmann, "Yaptığımız şey ortak para biriminin istikrarlı temelini korumak" diyerek, euronun istikrarı bozulurda, para biriminin kabul edilmesinde de bozulmalar yaşanacağına dikkat çekti.

Bundesbank, milyarder George Soros tarafından da olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımları gibi krizle mücadele hamlelerine karşı çıktığı yönünde ciddi eleştirilerle karşılaşıyor. Weidmann, Soros'un "Bundesbank'ın euronun sonunu hazırladığı" iddiasını "saçma" bulduğunu belirtti.

Tahvil faizlerinin sınırlı bir süre artmasından ötürü galeyana gelinmemesi gerektiğini savunan Almanya Merkez Bankası Başkanı, daralmalarla baş etmek için ülkelerin reforma yapmasının gerekliliğini öne çıkardığını belirtti.

Weidmann, Aralık'tan bu yana kredi sıkılaşmasını önlemek üzere AMB'nin bankacılık sektörüne 1 trilyon euronun üzerinde para dağıtmasıyla görevini yerine getirdiğini söyledi ve artık işi hükümetlerin, bütçe kesintileri ve yapısal reformlarla devam ettirmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Weidmann, "Bu mesajın hükümetlere gitmesi gerekiyor: 'Bu sizin göreviniz'" dedi.