Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore'de sanayi üretimi, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin ihracatları azaltması ve iç talepteki zayıflamasının etkisiyle Mart'ta en düşük hızlı büyümesini kaydetti.

Resmi istatistik kurumundan yapılan açıklamaya göre, Asya'nın en büyük 4. ekonomisinde üretim Mart'ta yıllık bazda yüzde 0.3 artarken, yüzde 2.2'lik beklentinin çok gerisinde kaldı. Şubat ayı sanayi üretimi ise yüzde 14.3'e revize edildi.

Güney Kore ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte hükümet harcamaları ve yarı-iletken çip üreticilerinin yatırımları sayesinde son 1 yılın en hızlı büyümesini kaydetmişti. Buna rağmen ülkenin merkez bankası 16 Nisan'da yıllık büyüme tahminini aşağı çekti. Ülkenin Maliye Bakanı Jae Wan da geçtiğimiz hafta Avrupa'daki borç krizi ve yükselen petrol fiyatlarının büyüme üzerinde aşağı yönlü riskler oluşturduğunu vurguladı.

Sanayi üretimi rakamlarının, ihracat ve iç talepteki azalmalardan ötürü toparlanma hızının gücünü sorgulattığını belirten HI Investment&Securities Co.'nun başekonomisti Park Sang Hyun, ikinci yarının daha iyi olacağını, ancak bunun yine de Çin ve diğer büyük ekonomilerdeki gelişmelere de bağlı olduğunu savundu.