Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, İspanya'da bugün açıklanacak olan gayrisafi yurtiçi hasıla rakamlarının öncesinde yen karşısında üçüncü gününde de değer kaybetti. Avrupa'daki borç krizi derinleşmesiyle, İspanya'nın GYSH'sinin de daralmaya işaret etmesi bekleniyor.

İspanyol hükümetinin bugün bütçe kesintilerini açıklayacağı basın toplantısının öncesinde euro, Sterlin karşıısnda da neredeyse 2 yılın en düşük seviyesine işaret etti. Dolar, Fed'in parasal teşvikleri sürdüreceği spekülasyonunun devame tmesiyle yen karşısında 2 ayın en düşüğüne geriledi.

Euroyu şu anki seviyelerde destekleyen hiçbir temel unsurun olmadığını belirten Rochford Capital'in yönetici direktörü Thomas Averill, İspanya ve genel olarak Euro Bölgesi konusunda karamsar olduğunu söyledi.

Euro, yen karşısında yüzde 0.2 kayıpla 106.24 düzeyine geri çekildi. Avrupa'nın ortak para birimi euro, Sterlin karşısında da 81.30 pence'e gerileyerek, Haziran 2010'dan bu yana en düşük düzeyine işaret etti ve geçtiğimiz haftaki kapanışınını da yüzde 0.2 altında seyretti. Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 1.3247'ye düştü. Dolar/Yen paritesi  ise yüzde 0.2 kayıpla 80.10 yenden işlem görerek 28 Şubat'tan bu yana en zayıf değerine işaret etti.