Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD'de imalat sanayi verisinin beklenmedik bir şekilde yükselmesinin ardından, euro karşısındaki kayıplarını geri aldı.

Stamford, Connecticut'ta Royal Bank of Scotland Group Plc'den Döviz stratejisti Brian Kim, "İmalat sanayi, toparlanma sürecinde ekonominin güçlü parçalarından birini işaret ediyordu ve diğer güçlü bir rakam görmek iyi bir işaret" dedi ve "Bu durum, Kuzey Amerika-Avrupa bölünmesinde bizim yapıcı kalmamızı sağlayan bir faktör. Bu, büyüme bölgeleri arasında bir ayrım olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD para birimi euro karşısında yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 10:23'te 1.3215 dolar seviyesine çıktı. Dolar yen karşısında yüzde 0.6 değer kazanarak 80.29 yen seviyesine ulaştı. Avrupa ortak para birimi yen karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak 106.12 yen seviyesine geldi.

Avustralya doları, ülke merkez bankasının politika faizini beklenenden daha fazla düşürmesinin ardından Bloomberg'in izlediği 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Sterlin, İngiltere'de imalat sanayi büyümesinin tahminlerin altında kalmasının etkisi ile euro karşısında düşüşünü ikinci güne taşıdı.

ABD'de Institute for Supply Management'ın (ISM) açıkladığı imalat sanayi endeksi, Mart ayındaki seviyesi olan 53.4'ten, Nisan ayında 54.8 seviyesine çıktı. Bloomberg News'un anketine katılan 79 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 53 seviyesine düşmesi bekleniyordu.