Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Avrupa istihdam verisini ekonomik büyümenin yavaşlayacağına dair endişeleri artırırken altın düşüşünü üçüncü güne taşıdı. ETF'deki altın varlıkları ise üç ayın düşüğüne geriledi.

Spot altının onsu yüzde 0.2 gerileyerek 1,650.15 dolardan işlem görürken Singapur'da ise yerel saatle 10.08'de 1,650.45 dolar oldu. ETF'deki altın varlıkları üst üste üç gün değer kaybıyla dün 2,381.045 metrik tona gerilerken üç ayın da düşüğünü görmüş oldu.

Avrupa Bölgesi işsizlik rakamı nerdeyse 15 yılın zirvesine tırmanırken imalat ise gerileyişini dokuzuncu aya taşıdı. Bu durumun ardından euro dolar karşısında gerilerken emtianın da değer kaybetmesine neden oldu. 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi ise yaklaşık üç ayın düşüğüne geriledi.

New York Comex'teki haziran teslimli altın vadelileri dün bir haftadan fazla sğrenin en çok düşüşünü kaydettikten sonra pek fazla değişim göstermeyerek 1,652.30 dolar oldu. Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı ve İspanya ihalesinin öncesinde dolar, euronun da içinde olduğu 6 majör para birimi karşısında değerini koruyor.