Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ham petrol stoklarının 21 yılın zirvesine tırmanmasının ve istihdam verisinin hayal kırkıklığı yaratması sebebiyle i,ki haftanın en çok düşüşünü gösterdikten sonra pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. 

Petrol vadelileri dün yüzde 0.9 değer kaybettikten sonra kayıp ve kazanç arasında dalgalanıyor. Almanya'daki işsizlik rakamı beklenmedik bir şekilde yükselirken ABD istihdamının ise geçen ay öngörülenden daha az artması ile petrol fiyatları geriliyor. Enerji Enformasyon Dairesi'nin raporuna göre dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'deki ham petrol arzı eylül 1990'dan beri en çok artışı gösterdi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki haziran teslimli ham petrolün varili 13 sent düşüşle Sidney'de yerel saatle 13.57'de 105.09 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün 94 sent gerileyerel 30 nisan tarihinden beri en düşük seviye olan 105.22 dolardan kapanışını gerçekleştirdi. En yakın vadeli kontrat fiyatları bu yıl 6.4 yukarıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki haziran teslimli brent petrolün varili ise 1 sent artışla 118.21 dolardan alıcı buldu. Avruplaı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise 13.12 dolar oldu.