Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Devlet kontrolündeki Sinagapur'un en büyük şirketlerinden Temasek Holdings Pte., Çin'in en büyük bankaları arasında yer alan Bank of China Ltd. ve China Construction Bank Corp.'taki 2.48 milyar dolarlık hissesini sattı.

Temasek 3.1 milyar adet Bank of China hissesini, adet başına 3.13 Hong Kong dolardan toplamda 1.24 milyar dolara; 1.6 milyar adet China Construction Bank hissesini de adet başına 5.99 Hong KOng dolarına sattı. Hisseler son 6 ayın en sert düşüşünü kaydederek, Hang Seng Endeksi'ndeki en kötü performansa sahip hisseler arasında yer aldı.

Bank of China geçtiğimiz hafta Çin ekonomisinin hız kesmesiyle kazanç büyümesinin yüzde 10 azaldığını açıklamıştı. China Construction Bank ise son 2 yılın en yavaş kazanç büyümesinden geçiyor. Geçtiğimiz ay Temasek'in  yatırım yaptığı dünyanın en büyük bankası Industrial & Commercial Bank of China Ltd., kazançlarında yüzde 14 artış açıklamasının ardından en karlı küresel banka olma statüsünü de genişletmiş oldu.

Temasek'in son satış kararının yatırımcılara kuvvetli bir sinyal gönderdiğini söyleyen Mizuho Securities Asia'nın analistlerinden Jim Antos, her iki bankanın da kazanç büyümesinin sektörün gerisinde kalmış olduğunu hatırlattı.