Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman havayolu şirketi Deutsche Lufthansa AG, 1.5 milyar euroluk (2 milyar dolar) tasarruf programı dahilinde karlılığını artırmak için 3,500 idari personelini işten çıkaracağını duyurdu.

Dünya çapında gerçekleştirilecek bu istihdam kısıntısı, Avrupa'nın en büyük ikinci havayolu şirketi Lufthansa'nın 2014 yılı sonuna kadar yapacağı tasarrufun üçte birine denk geliyor. Şirket, küresel satınalma projesiyle bu yıl 200 milyon euro ve trafik optimizastonu ile de 10 milyon euroluk tasarruf elde edecek.

117,000 çalışan bulunan Lufthansa, dün ilk çeyrekte, 381 milyon eurluk faaliyet zararı açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 169 milyon euro zarar etmişri. Bloomberg News'un anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, Lufthansa'nın 297 milyon euro zarar etmesini bekliyorlardı.

Şirket CEO'su Christoph Franz, "Yüksek vergiler, bedel ve yükümlülükler, çeyrek dönem mali sonuçlarımız üzerinde yoğun bir sorun yarattı" dedi ve "Tasarruf programı, bu ilave yüklere karşı kendi tepkimiz. Bunlar Lufthansa'nın can simidi olacak" değerlendirmesinde bulundu.