Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de hizmet sektöründeki yavaşlama ve ABD ile Avrupa'dan gelen işsizlik rakamlarının, küresel ekonomiye ilişkin endişeleri artırması üzerine Çin Borsası 7 haftanın en yükseğinden geriledi.

Bank of China Ltd. ve China Construction Bank Corp., Singapur'un devlet kontrolündeki yatırım şirketi Temasek Holdings Pte.'nin, iki bankanın hisselerini 2.48 milyar dolara satmasının ardından değer kaybetti. Western Securities Co., Shenzhen Borsası'ndan halka arz edilmesinin sonrasında yüzde 68.7 primlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi en az 12 kez yön değiştirmesinin ardından günü yüzde 0.4 kayıpla 2,429.49 puandan tamamladı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 2,678.11 puana geriledi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US Endeksi ise dün yüzde 0.2 kazançla 104.86 puana yükseldi. Oriental Morning Post gazetesi, Çin Merkez Bankası'nın en erken bu hafta olmak üzere bankaların munzam karşılıklarını indirebileceğini yazdı.

Yatırımcıların ikilemde olduğunu söyleyen Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, bir yanda parasal gevşeme spekülasyonları, diğer tarafta zayıf olmayı sürdüren ekonomik göstergeler olduğunu, bu sebeple belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.