Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan ve Fransa'da bu haftasonu düzenlenecek olan seçimlerin sonucunun kemer sıkma çabalarını yoldan çıkarabileceği endişelerinin etkisiyle euro değer kaybetti ve son 1 ayın en sert haftalık düşüşüne işaret etti.

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanacak olan hizmet ve imalat üretiminin 3. ayında da daraldığı beklentisiyle euro, sterlin karşısında 2 yılın en düşüğünün yüzde 0.3 uzağında seyretti. ABD'de bugün açıklanacak  olan ve artışa işaret etmesi beklenen tarımdışı istihdam verilerinin öncesinde Dolar Endeksi haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor.

Piyasaların, yeni liderlerin ne yapacağını merak ettiğini belirten Singapur'daki Forecast Pte'nin Döviz stratejistlerinden Lee Wai Tuck, belirsizliklerden ötürü euro taleplerinin olumsuz etkilenebilebileceğine dikkat çekti.

Euro, dolar karşısında 1.3158'den işlem gördü. Bu hafta yüzde 0.7 değer kaybeden euro, 6 Nisan'dan bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Euro, yen karşısında da 105.47'den fiyatlandı. Euro/Sterlin 81.03'ten Haziran 2010'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün 81.28 penceden fiyatlanıyor. Dolar, yen karşısında ise büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 80.16 düzeylerinde kaldı.

Japon piyasaları bugün tatil sebebiyle kapalıydı.

Fransa ve Yunanistan 6 Mayıs'ta seçimlere gidiyor.