Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Şirketin yazılı açıklamasına göre, Coca-Cola İçecek, 2012'nin ilk çeyreğinde konsolide satış hacmini yüzde 10 artırarak 151 milyon ünite kasaya ulaştı. Türkiye satış hacminde yavaşlayan ekonomik büyüme ve kötü hava koşullarına rağmen geçen yılın aynı çeyreğindeki yüzde 21'lik büyümenin üzerine yüzde 2 artış sağlanarak 108 milyon ünite kasaya ulaşıldı.

CCİ, toplam satış hacminin yüzde 28'ini oluşturan uluslararası operasyonlardaki satış hacminde yüzde 36 büyüyerek, 43 milyon ünite kasaya ulaştı. Konsolide net satışları yüzde 16 artarak 684 milyon liraya ulaşan CCİ'nin net karı 49 milyon lira olarak gerçekleşti.

CCİ Üst Yöneticisi (CEO) Damian Gammell, yıla iyi bir başlangıç yaptıklarını ve en küçük çeyrek olmasına karşın yılın ilk çeyreğinde güçlü sonuçlar yakaladıklarını belirterek, CCİ'nin uzun vadeli stratejik planı çerçevesinde, net satış gelirlerini satış hacmi büyümesinin üzerinde gerçekleştirdiğini kaydetti.

Geçen yılın birinci çeyreğine kıyasla bu yıl düşük seyreden hammadde fiyatları ve özellikle uluslararası pazarda artan satış hacminin getirdiği yüksek faaliyet kaldıracının karlılığı artırdığına değinen Gammell, ''Bu çeyrekte, daha etkin satış ve dağıtım stratejilerini kullanarak, büyüyen uluslararası pazarlarımızda iş modelimizi güçlendirmeye devam ettik. Bu da faaliyet karlılığımızdaki artışı destekledi'' dedi. Gammell, TL'nin dolar karşısında değer kazanmasının da net kara olan olumlu etkisine işaret etti.

Gammell, girdi maliyetleri ve küresel risk algısındaki değişkenlikten dolayı ortaya çıkabilecek zorlukların farkında olduklarını ifade ederek, ''Ancak yakaladığımız başarılar neticesinde, hedeflediğimiz rakamlara ulaşmak yönündeki beklentilerimizi koruyoruz'' dedi.