Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL



Yunanistan'ın eurodan çıkış tartışmalarının artmasıyla, Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Patrick Honohan, ülkenin eurodan çıkışının Avrupa Birliği'nin güvenine hasar vermeden teknik olarak yönetilebileceğini söyledi.

Estonya'nın başkenti Talin'de konuşan Honohan, Yunanistan'ın çıkışının, euro ülkelerinde daha çok "istikrarsızlaşma" yaratabileceğini ve tüm tarafların bunu önlemek için çalıştığını anlattı. Honohan, "Öldürücü değil, ancak cazip bir durum da değil" dedi.

Yunan liderlerin 6 Mayıs'taki seçimlerin ardından hâlen daha hükümetsiz olması ve ülkedeki memorandum karşıtlarının destek almasıyla euro, Cuma günü dolar karşısında 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas bugün Atina saati ile 12'de parti liderleriyle bir araya gelerek, ulusal birlik hükümeti kurulması için orta yol arayacak. Yunanistan'da yakın zamanda hükümet kurulamaması hâlinde, ülke Haziran'da yeniden seçime gidecek.

Avrupa'daki merkez bankacılar Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışını ve bu çıkışı yönetmenin yollarını görüşmeye başladı.