Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JP Morgan Chase&Co.'nun 2 milyar dolarlık işlem zararı, Londra'daki yatırım birimini, başta yöneticiler olmak üzere telikeye attı. KOnuyla ilgili bilgisi olan bir kaynak, Londra'daki birimin tüm çalışanlarının işini kaybetme riskinin bulunduğunu söyledi.

Görüşmelerin gizli olmasından ötürü adını vermeyen kaynak, toplamda birkaç düzine insandan oluşan şirketin, yatırım birimindeki tüm çalışanları araştırdığını ve kimsenin riskleri gizleyip gizlemediğini anlamaya uğraştığını anlattı. Wall Street Journal'ın haberine göre, Londra'daki birimin kontrolündeki Ina Drew, ilk ayrılacak 3 kişi arasında olacak.

ABD'nin en büyük bankasının CEO'su Jamie Dimon 10 Mayıs'ta zararı açıklayarak, şirketin sentetik kredi varlıkları işlemlerini "karmaşık, zayıf değerlendirilmiş, zayıf yönetilmiş ve denetlenmiş" olarak niteledi. Kaynak, Dimon'ın ilk başta Drew'un istifasını kabul etmemiş olduğunu belirtti. Olay, daha sıkı banka düzenlemeleri ve kuralları isteyenlerin safını güçlendirdi.

55 yaşındaki Drew, ABD'nin en karlı bankası JP Morgan'ın operasyon komitesindeki 2 kadından biri. Drew'un birimi mevduat ve krediler arasında oluşan 360 milyar dolarlık kazançları yönetiyor. Dimon, Drew'un birimini, yapılandırılmış krediler, hisse senetleri ve türevler gibi daha yüksek getirili varlıklar için teşvik etti.

Wall Street Journal'ın haberinde ayrılan bir diğer isim olarak 50 yaşındaki Javier Martin-Artajo'nun ismi anıldı.