Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Teknosa'dan yapılan açıklamada, ek satış hakkının da kullanıldığı halka arzda toplam 12 milyon 650 bin liralık nominal değerli payların halka arz edildiği, halka arz büyüklüğünün ise 98 milyon lira olarak gerçekleştiği belirtilerek ,hisselerin 17 Mayıs 2012 tarihinde Borsada işlem görmeye başlayacağı, duyuruldu.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer konuyu ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2011 yılından beri hazırlıklarını sürdürdükleri Teknosa halka arzı çalışmalarının karşılığını yoğun yatırımcı ilgisiyle aldıklarını söyleyerek, ''Sabancı Topluluğu'nun en dinamik şirketlerinden biri olan Teknosa'nın başarılı performansını hisse senedi piyasalarında da sürdüreceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

Dinçer, ''Başarıyla tamamlanan halka arz süreci için, öncelikle Sabancı Holding'e ve Teknosa'ya güvenen yatırımcılarımıza, tabii ki bu süreçte yoğun emekleri olan Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane ile ekibine teşekkür ederim'' dedi.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane de, başarılı bir halka arz süreci geçirdiklerini ve yatırımcı ilgisinden memnun olduklarını belirterek, ''Teknosa hisselerine yoğun talep bekliyorduk. Küresel piyasalarda ve hisse senedi piyasalarındaki durgunluğa rağmen gelen bu yüksek talep bizleri mutlu etti. Yatırımcılarımızın ilgisine ve duyduğu güvene teşekkür ederiz. Halka arz edilen hisselerimize toplam 2,3 kat talep geldi. Borsadaki bu ilk adımımız hisselerimizin ileriye dönük performansı için de umut verici'' dedi.