Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de beklenenden iyi gelen konut başlangıçları ve sanayi üretimi verilerinin, Yunanistan'daki borç krizinin kötülediğine ilişkin endişelerin gölgesinde kalması üzerine Standard&Poor's 500 Endeksi 4. gününde de gerileyerek son 1 ayın en uzun süreli düşüşüne işaret etti.

Bank of America Corp. ve  JP Morgan Chase&Co.'nun yüzde 2.1'in üzerinde değer kaybetmesinin ardından finansal hisseler, S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunda en çok değer kaybeden grup oldu. Alcoa Inc., Dolar Endeksi'nin 13. gününde de rekor seviyede devam etmesinin ardından değer kaybeden emtianın etkisiyle yüzde 2.5 düştü. J.C. Penney Co. olumsuz bilanço rakamları üzerine yüzde 20 kayıpla en sert düşüşünü kaydetti. General Motors Co. yüzde 2.3 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,324.80 puana geriledi. Endeks daha erken saatlerde yüzde 0.8'e varan kazanç elde etmişti. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.3 düşüşke 12,598.55 puana geriledi. Dün Amerikan Borsalarında 7.6 milyar hisse el değiştirerek 3 aylık ortalamanın yüzde 15 üzerinde işlem hacmi kaydetti.

Avrupa'daki durumun oldukça tehlikeli olduğunu belirten Barclays Plc'ın ABD hisse stratejileri müdürü Barry Kapp, daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini, varlıkların kendi halinde istikrar sağlayacağının beklenemeyeceğini söyledi.

Avrupa'daki krize ilişkin endişeler S&P 500 Endeksi'ne 4 günde yüzde 2.4 kaybettirdi ve endeksin bu yılki kazançlarını yüzde 5.3'e çekti.

Avrupa Merkez Bankası geçici olarak Yunan bankalarına kredi vermeyeceğini söyledi.