Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in ABD ekonomisinin teşvik etmek için daha fazla adım atacağına ilişkin iyimserlik ve Japonya'nın beklentinin üzerinde büyümesinin Yunanistan'daki borç krizinin kötülediğine ilişkin endişelerin önüne geçmesi üzerine Asya Borsaları artış kaydetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi 6 gündür süren düşüşünü sonlandırdı.

Wal-Mart mağazalarının tedarikçilerinden Li&Fung Ltd. yüzde 2 değer kazandı. Korea Gas Corp., Mozambik'te doğal gaz bulduğu haberinin ardından yüzde 6 yükseldi. Satışlarının neredeyse üçte birini Avrupa'da kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 1.6 geriledi. Avustralyalı kamyon şirketi Toll Holdings Ltd., daha düşük kar tahmininde bulunmasının ardından dünkü kayıplarını devam ettirdi ve yüzde 8.7 düştü.

Avrupa'daki siyasi çalkantılara bir son verilirse, insanların Asya'daki hisselerin, güçlü ekonomilerine kıyasla ucuz olduğunu farkedeceklerine dikkat çeken Tokyo'daki Resona Bank Ltd.'ın baş fon yöneticisi Koji Toda, Fed'in piyasaya panik için neden olmadığı, işler kötü gitmeden harekete geçeceği sinyalinin verdiğini belirtti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 115.08 puana yükseldi. Endeks daha erken saatlerde yüzde 0.2 düşmüştü. Dün 29 Şubat'taki zirvesinin yüzde 10 aşağısında kapanan endekste değer kaybeden hisse sayısının iki katı kadar hisse değerlendi.

Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişe MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni 6 gündür aşağı çekerek 2 Ocak'tan bu yana en düşüğüne geriletti. Güney Kore ve Hong Kong'ta piyasalar son yükseklerinden düzeltme trendine girdi. Avrupa Merkez Bankası, risklerini sınırlamak için bir süre bazı Yunan bankalarına kredi vermeyeceğini açıkladı.