Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İzmir, kış turizminin dünyadaki en ünlü adreslerinden İsviçre ile son yıllarda turizm alanındaki yatırımlarıyla dört mevsim turist çeken Dubai'den turizm acentelerine tanıtılıyor.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir'i tanıtmak amacıyla yabancı gazeteci, yazar ve editörlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Ediz, son olarak İsviçre'den bir grup acente yetkilisini misafir ettiklerini belirtti.

Ediz, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şubesi tarafından ''Ağırlama ve Fuarlar Çalışmaları'' kapsamında İsviçreli acentelerden 28 kişinin 9 Mayıs'ta İzmir'e geldiğini ifade etti. Ediz, İzmir şehir turunun ardından vapur ile Körfez turu yaptıklarını söyledi.

İsviçrelilere Meryem Ana, Efes, Artemis, Şirince köyü, Sığacık bölgelerini de gezdirdiklerini kaydeden Abdülaziz Ediz, heyetin daha sonra İzmir çevresindeki diğer illerin tarihi ve doğal turizm merkezlerini inceledikten sonra 16 Mayıs'ta ülkesine geri döndüğünü anlattı.



-Amaç turizm merkezlerinden turist çekebilmek

Abdülaziz Ediz, dünyanın en ünlü kış tatil ülkelerinden biri olan İsviçre'den güzel iklim ve doğaya sahip İzmir'e daha çok turist çekebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yabancı ve Türk acente yetkililerini bir araya getirdiklerini, otelcilerle tanıştırdıklarını belirten Ediz, ''İzmir'in tarihi, kültürü, denizi, kumu, güneşi, ören yerleri, inanç turizmi olanaklarını tanıtmak amacıyla sunumlar da yapıyoruz'' dedi.

İsviçre'deki acentelere yönelik düzenlenen tanıtım çalışmasının bir başka turizm merkezi olan Dubai'ye yönelik planlandığını kaydeden Abdülaziz Ediz, Haziran ayında Dubai'den bir grubu İzmir ve çevresinde ağırlayacaklarını bildirdi.

Dünyada ve Türkiye'de turizm sektöründe 2012'nin başında daralma olduğunu da belirten Ediz, ''Ümidimiz Türkiye ve İzmir'de geçen yıla oranla bir düşüş yaşanmayacak. Özellikle kruvaziyer turizmindeki gerilemenin bir an önce son bulacağını ve gelen turist sayısında artış yaşanacağını düşünüyoruz. Tanıtım organizasyonlarımız kentimize gelen turist sayısını yükseltecektir'' dedi.

AA