Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin yayıldığı ve Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlamanın derinleştiğine ilişkin endişeler MSCI BRIC Endeksi'nin bu yılki kazançlarını sildi. Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'deki hisselerin göstergesi MSCI BRIC Endeksi 4. gününde düşüş kaydetti.

Dünyanın en büyük gelişen ekonomilerinin gösterge endeksi dün yüzde 2.3 kayıpla 262.10 puana geriledi. MSCI Çin Endeksi'nden çıkarılmasının ardından yüzde 11 değer kaybeden Şanghay'daki Semiconductor Manufacturing Corp., endeksteki düşüşe öncülük etti. Bovespa Endeksi dün 7. gününü de ekside tamamladı. Brezilya'nın en büyük ikinci çelik üreticisi Usinas Siderurgicas de Minas Gerais SA yüzde 7.3 düştü. MSCI Gelişen Piyasalar Ebdejsi 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Macaristan'dan Tayvan'a endeksler yüzde 2'nin üzerinde düştü.

Çin Ticaret Bakanlığı önceki gün Çin'deki doğrudan yabancı yatırımların Nisan'da 6. kez azaldığını açıkladı. Çin'in doğrudan yabancı yatırımları küresel krizden bu yana en uzun süreli kaybıa işaret etti. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın koalisyon hükümeti oluşturmakta başarısız olmasının ardından ülke yeniden seçimlere hazırlanıyor. Yunanistan'daki seçimler, 240 milyar euroluk kurtarma paketlerinin şartı olan harcama kesintilerini tehdit ediyor.

Yatırımcıların nakit ve sabit gelir varlıklarına yönelerek, savunmacı davrandığını belirten Bank of Philippine Islands'ın Manila'daki yatırım yöneticilerinden Paul Joseph Garcia, Çin ve Avrupa'ya ilişkin endişelere dikkat çekti.