Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Migros 2012 yılının ilk çeyreğinde satışlarını yıllık bazda yüzde 14,5 artırdı.

Migros Ticaret AŞ'den yapılan açıklamaya göre Migros, 2012 yılı ilk çeyrekte satışlarını yıllık bazda yüzde 14,5 artırarak 1 milyar 271 milyon liradan 1 milyar 455 milyon liraya yükseltti.

Yurt dışı satışları 2012 yılı ilk çeyrekte 97 milyon lira olarak gerçekleşirken, brüt kar 2012 ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 4,4 artarak 385 milyon liraya yükseldi, brüt kar marjı ise yüzde 26,5 olarak gerçekleşti.

Migros'un, Vergi Amortisman Faiz Öncesi Kar (VAFÖK) yıllık bazda yüzde 10,9 artarak 99 milyon lira oldu, VAFÖK marjı yüzde 6,8 olarak gerçekleşti. Şirketin tüm yıl için VAFÖK tahmini yüzde 6-6,5 aralığında olurken, yılın ilk 3 ayında yurt dışı mağazalar dahil toplam mağaza sayısı 764'e ulaştı.

Migros açıklamasında şunlar kaydedildi:

''Hızlı mağaza açılışı yılın ilk çeyreğinde de devam etmiştir. Yurt içinde 30 süpermarket ve 1 hipermarket açılmıştır. Migros 2012 yılında en az 100 yeni mağaza açmayı hedeflemektedir. Şirket şu an itibarıyla mağaza açılış programının önündedir. Migros, önümüzdeki dönemler için çift haneli satış artışı ve istikrarlı operasyonel karlılık hedeflerini korumaktadır. Migros'un Türkiye pazarındaki bilinirliği, taze ürün kategorileri gibi alanlardaki hizmet üstünlüğünü kullanarak müşteri trafiğini arttırma çabaları ile birleştiğinde, Şirketin gelecekte satış performansını olumlu yönde etkilemeye devam edecektir. Şirket güçlü deneyimini kullanarak bir taraftan organik büyümesine devam ederken, diğer taraftan tedarik zincir yönetiminde sağladığı verimlilik ve zengin ürün portföyü sunumu sayesinde operasyonel karlılığa odaklanmaya devam edecektir.''