Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beklenenden daha fazla Amerikalı geçen hafta işsizlik maaşından yararlanmak başvuruda bulundu. Bu durum, ABD'de emek piyasasının az iyileştiğini işaret ediyor.

İşsizlik başvuruları 12 Mayıs ile biten haftada değişmeyerek 370,000'de kaldı. Bloomberg News'un anketine katılan 48 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, işsizlik başvurularının 365,000 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

İşten çıkarmaları yansıtan işsizlik başvuruları verisi, Nisan ayında son altı ayın en düşük artışını gösteren tarım dışı istihdam verisinin ardından, istihdamda artışın düşük kalacağı endişelerini artırıyor. İstihdamda süregelen güçlü bir artışın olmaması, dünyanın en büyük ekonomisinin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamaların görünümünü de olumsuz etkiliyor.

New York'ta 4Cast Inc. kıdemli ekonomisti David Sloan, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Ilımlı çıkan işsizlik başvuruları gerçekten de yeterince iyi değil" dedi ve "Derin bir çukurdayız ve işsizlik oranını aşağı çekmek için büyümenin artması gerek. Emek piyasası konusundaki genel görüşümüz, istihdamın çok hızlı artmadığı şeklinde" yorumunda bulundu.

Önceki haftanın işsizlik başvurulaır 367,000'den 370,000'e revize edildi.