Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisselerinin Avrupa'daki borç krizinin kötülediği endişeleriyle 2001'den bu yana en uzun süreli kayıp dönemine yönelmesine rağmen Tokyo Hükümeti ekonomik değerlendirmesini yükseltti.

Bakanlar Kurulu ofisinden gelen aylık raporda, Japon ekonomisinin, artan yeniden inşa talepleri sayesinde ılımlı hızda toparlanmayı sürdürdüğü, ancak sıkıntıların da devam ettiğini söyledi.

ABD'den gelen olumsuz ekonomik verileri ve İSpanyol bankalarının Avrupa'daki borç krizinin kötülediğine ilişkin endişeleri artırmasının ardından Asya Borsaları bugün düşüş kaydetti. Japon hükümeti, ülke ekonomisi karşısındaki riskler arasında finansal piyasalardaki sert dalgalanmalar ve Avrupa'daki belirsizliklerin etkisiyle görülen küresel yavaşlamayı gösterdi.

Japonya ilk çeyrekte özel sektör tüketimi ve geçtiğimiz yılki depremin ardından yağılan yeniden inşa harcamalarındaki artışın etkisiyle beklentinin üzerinde gğyğü. Japonya Ekonomi Bakanı Motohisa Furukawa dün ekonominin yukarı yönlü hızlandığına vee kademeli büyümenin büyüyebileceğini belirtti.

Bakanlar kurulu, tüketici harcamaları, ihracat, kurumsal kar ve istihdam değerlendirmelerini de yükseltti.

Tokyo hükümeti, ileriye dönük olarak yeniden inşa taleplerinden ötürü ekonomik toparlanmanın üremesini beklediklerini açıkladı. Ülke aynı zamanda 3 aydan bu yana ilk kez en büyük ticaret ortağı olan Çin ekonomisi değerlendirmesini düşürdü.