Advertisement
HABERLER ABONE OL

SYRIZA'dan yapılan açıklamada, partinin pozisyonunun basında yanlış yansıtıldığı belirtilerek, ülkenin Euro Bölgesi'nde kalıp kalmamasıyla ilgili değil, borç anlaşmasıyla ilgili bir referandum önerdikleri ifade edildi.

SYRIZA'nın aylar önce de Mali İstikrar Anlaşması'nın referanduma götürülmesi teklifini yaptığı belirtilen açıklamada, böyle bir referandumun yakın zamanda İrlanda'da yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, ''SYRIZA için Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasının söz konusu olmadığını yineliyoruz. Ülkeyi Euro Bölgesi'nden çıkmaya götürecek ve Euro Bölgesi'ne zarar verecek güçler, memorandum politikalarını destekleyenlerdir'' denildi.

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki varlığı ile ilgili referandum yapılmasını tek önerenlerin eski Başbakan Yorgo Papandreu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel olduğu iddia edilen açıklamada, Papandreu ve Merkel'in, kemer sıkma önlemlerinin krizden çıkışın tek yol olmadığını gören Yunan halkına şantaj yaptıkları ileri sürüldü.

Açıklamada, SYRIZA'nın 17 Haziran'daki seçimlerde oylarını artırarak ilk sırada gelmeyi ve sol partilerle koalisyon hükümeti oluşturmayı hedeflediği de kaydedildi.