Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'ın bütçe açığının Ocak-Nisan döneminde hedeflenenin yaklaşık 2 milyar euro altında gerçekleştiği bildirildi.

Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, bütçe açığının bu dönemde hedeflenen 11 milyar 9 milyon euro yerine, 9 milyar 145 milyon euro olarak, faiz dışı açığın da hedeflenen 3 milyar 262 milyon euro yerine, 1 milyar 726 milyon euro olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, net bütçe gelirlerinin ise hedeflenen 16 milyar 640 milyon euro yerine, toplam 16 milyar 146 milyon euro olduğu belirtildi.

Bütçe harcamalarının ise hedeflenen 27 milyar 650 milyon euro'nun altında, 25 milyar 291 milyon euro olarak gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, bunun nedeni olarak ana harcamalar ile savunma ve faiz harcamalarındaki azalma gösterildi.

Açıklamada, Kamu Yatırımları Programı harcamalarının da 1 milyar 885 milyon euro yerine, 956 milyon euro olduğu ifade edildi.

Bunun yanında bütçe harcamalarının Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre, 2 milyar 814 milyon euro arttığına dikkat çekilerek, tahvil takası PSI programı nedeniyle artan faiz ödemeleri ile sosyal güvenlik ve sağlık ödemeleri, tarım teşvikleri ve AB'ye yapılan ödemelerdeki artışın bunda etkili olduğuna işaret edildi.