Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ni terkedeceği söylentilerinin alevlenmesi sebebiyle yatırımcının güçlü doları tercih etmesi sonucu düşüşünü ikinci güne taşırken kayıplarını genişletti. gümüş, platin ve paladyum da değer kaybetti. 

Spot  altının onsu yüzde 0.8 kadar kayıpla 1,555.97 dolara gerilerken Singapur'da ise yerel saatle 10.03'de 1,559.82 dolar oldu. Altın dün ise yaklaşık iki haftanın en çok düşüşünü yaşadı. ETF'deki altın varlıkları son dört günde ilk kez düşerek 2,383.967 metrik tona geriledi. Spot gümüş ise düşüşünü üçüncü güne taşıdı. 

Eski Yunan Başbakan Lucas Papademos yaptığı açıklamada Yunanistan'ın eurodan olası çıkışı ile ilgili hiçbir hazırlık yapılmadığını açıkladı. Dow Jones daha önce papademos'u adres göstererek 17 Haziran seçimlerinin ülkenin kaderi ile ilgili belirleyici olacağını söylemişti. Bu haberin ardından dolar 16 majör para birimi karşısında yükselişini ikinci güne taşımasında yardımcı oldu.

New York Comex'te haziran vadeli külçe altının onsu yüzde 1.4 kayıpla düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve en son 1,559.60 dolardan işlem gördü. Avrupa Birliği liderlerininin büyümeyi masaya yatırmak üzere Brüksel'de toplanmalarının önceside Asya hisse senetleri ile petrol ve bakırın da içinde olduğu emtia geriledi. Bu yılın en iyi performans sergileyen kıymetli metali olan spot platin ise yüzde 0.9 kadar kayıpla 1,431.75 dolar olurken düşüşünü de ikinci güne taşıdı.