Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla parasal teşvikten kaçınması ve Yunanistan'ın eurodan çıkış endişelerinin artmasının ihracatçıların görünümünü karartması üzerine Asya Borsaları 2 gün süren rallisini sonlandırdı.

Yunanistan'ın Piraeus limanındaki konteyner faaliyetlerini yürüten Cosco Pacific Ltd. yüzde 3.2 düştü. Mitsui & Co., Japonya'nın ticaret rakamlarının beklentinin altında kalmasının ardından yüzde 1.4 değer kaybetti. Quanta Computer Inc., Dell Inc.'in beklenenden düşük satış tahmini yapmasının sonrasında yüzde 2.7 geriledi. İlaç üreticisi Shanghai Pharmaceuticals Holdings Co., regülatörlerin şirket hakkında soruşturma başlatmasının ardından  yüzde 34 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5 kayıpla 112.07 puana geriledi. Değer kazanan her hisseye karşılık 6 hissenin değer kaybettiği endekste tüm sektör grupları da geri adım attı.

Yunanistan eurodan çıkarsa, bunun piyasalar için çok ciddi bir olay olacağını söyleyen Russell Investment Group'un Asya Pasifik bölgesi baş stratejisti Andrew Pease, piyasanın Yunanistan'dan ne çıkacağını görmek istediğini belirtti. Pease, "Piyasa, Avrupa'dan Yunanistan'ın çıkışını önleyecek ya da çıkarlarsa da krizin yayılmasını önleyip, yönetecek bir siyasi çözüm çıkıp çıkmayacağını görmek istiyor" dedi.

Asya-Pasifik Endeksi 29 Şubat'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden Yunanistan'daki hükümet kriziyle yeniden tırmanışa geçen endişeler üzerine yüzde 13 düştü.