Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'nin en değerli markası olduğunu tescilledi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Kraliçe II. Elizabeth'in taç giyişinin 60. yıl dönümü nedeniyle İngiltere monarşisinin marka değerini hesapladı. Söz konusu hesaplamaya göre İngiltere Kraliyet Ailesi'nin marka değeri 42 milyar dolar oldu.

Bununla birlikte Kraliçe İkinci Elizabeth'in tahta çıkışının 60. yıl dönümü kutlamalarının turizm, konaklama, eğlence sektörleri üzerinden İngiltere ekonomisine katkısının 1,5 milyar dolara yakın olacağı da tespit edildi.

Brand Finance'in yaptığı çalışma kraliyetin İngiliz ekonomisine sağladığı olağanüstü katkıyı gözler önüne seriyor. Hesaplamalara göre kutlamalar İngiltere ekonomisine 4 milyar dolar ek kazanç sağlayacağı gibi giderlerin düşülmesinden sonra Gayri Safi Milli Hasıla'ya artı etkisi de 1,5 milyar dolar civarında olacak. İngiliz iş dünyası da dolaylı yoldan 600 milyon dolar civarında bir kazanç edecek.

Brand Finance'in yaptığı çalışma Kraliyet'in İngiltere'nin en değerli markası olduğunu da ortaya koyuyor. Kraliçenin kendisi tarafından yönetilen Kraliyet markasının İngiltere ekonomisine yaptığı olumlu katkı birçok iş kolunda hissediliyor.

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''600 yıllık geçmişe sahip Osmanlı İmparatorluğu'nu bir kültürel miras olarak kullanamamamızın başta İstanbul olmak üzere ülkeye büyük kaybı olduğunu düşünüyorum. Kültürel mirasın sadece Topkapı Sarayı turlarından ibaret olmaması gerekiyor. Kültürel miras yaratıcı bir şekilde yaşatılabiliyorsa sürdürülebilir bir kazanç kaynağı olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.