Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD'de yükselmesi beklenen Tüketici Güveni endeksi ve konut piyasasının istikrar kazanmakta olduğunu göstermesi beklenen veri öncesi son dört günde üçüncü kez yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi.

Dünyanın en büyük petrol sismik araştırma şirketi CGGVeritas, UBS AG'nin hisseyi tavsiye etmesi sonrası yüzde 4.4 değer kazandı. Çelik üreticisi ArcelorMittal, HSBC Holdings Plc'nin şirketin notunu artırmasının desteği ile yüzde 3 yükseldi. Bankia SA yüzde 5.4 düşerek, İspanyol hisselerindeki satışlara öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 09:39'da 243.42 puana çıktı. Ancak endeks, Yunanistan'ın anlaşmaya varılan kemer sıkma tedbirlerini uygulayamayacağı ve bunun sonucu eurodan ayrılmak zorunda kalabileceği endişeleri ile, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 11 düşmüş durumda. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.3 ralli yaptı ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı, dün ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olmasının ardından, yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Londra'da Capital Spreads traderlarından Jonathan Sudaria, "ABD piyasalarının bugün tekrar açılacak olması ile birlikte, tarderların iyimserliği, ABD tüketici güveni ve Case-Shiller konut fiyat verilerinde iyileşme beklenmesi sonucu artabilir" dedi ve "Cuma günü Michigan Üniversitesi güven endeksindeki iyileşmenin ardından, traderlar, bu hafta, içinde ABD istihdam verilerinin de olduğu, yoğun ekonomik veri akışından umutlu" değerlendirmesinde bulundu.