Advertisement

Karşılaşmaya iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, boyalı alanda bulduğu basketlerle 3. dakikada 6-2 öne geçti. Anadolu Efes, Doğuş, Savanovic ve Kerem Tunçeri'nin basketleriyle rakibine karşılık vererek, 6. dakikada üstünlüğü ele geçirdi: 11-8. Ancak daha sonra yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen Anadolu Efes karşısında Serhat, Ersin ve Hawkins ile 12-0'lık seri yakalayan siyah-beyazlı takım, 9. dakikada 9 sayılık (11-20) farka ulaştı. Kerem Gönlüm'ün son dakikadaki basketlerine engel olamayan Beşiktaş Milangaz, ilk periyotu 20-15 önde bitirdi.

İkinci periyotun ilk bölümlerinde Anadolu Efes, hızlı hücumlarla bulduğu basketlerle oyunda dengeyi sağlamaya çalıştı, ancak Beşiktaş Milangaz Erceg ve Kartal'ın basketleriyle 16. dakikayı 27-21 önde geçti. Etkili savunmasıyla rakibinin hücumlarına iyi karşılık veren siyah-beyazlı takım, hücumda da Mensah Bonsu ve Erceg ile verimli olarak, ilk yarıyı 36-30 önde tamamlamayı bildi.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, hücumda çok kötü bir mücadele ortaya koyan Anadolu Efes karşısında, Hawkins, Arroyo ve Ersin'in kaydettiği basketlerle 27. dakikanın hemen başında farkı 16 sayıya (37-53) çıkardı. Rakibinin alan savunması karşısında boyalı alanı kullanmakta zorlanan Anadolu Efes, dış atışlarda Kerem Tunçeri, Lafayette ve Cenk ile ürettiği basketlerle farkı kapatmaya çalışırken, Beşiktaş Milangaz da dış atışlarda Arroyo ve Erceg ile skor üretti ve son çeyreğe 62-53 önde girdi.

Son periyotun ilk bölümlerinde etkili bir mücadele sergileyen Anadolu Efes, pota altında Kerem Gönlüm ve Barac, dış atıştan da Sinan ile kazandığı sayılarla 36. dakikada farkı 4 sayıya (64-68) indirdi. Oyun disiplinini bozmayan Beşiktaş Milangaz, Hawkins ve Arroyo ile bulduğu basketlerle son iki dakikaya 72-66 önde girdi. Anadolu Efes, Barac'ın üst üste kaydettiği iki basketle bitime 53 saniye kala farkı 2 sayıya (70-72) düşürürken, siyah-beyazlı takım Hawkins'in bitime 48 saniye kala serbest atıştan kazandırdığı sayılarla farkı tekrar 4 sayıya (70-74) çıkardı. Anadolu Efes hücumunda Cenk, dışardan attığı şutta isabet sağlayamazken, Erceg kendisine yapılan faul sonrası takımına 2 sayı daha kazandırarak, bitime 39 saniye kala farkı 6 sayı yaptı: 70-76.

Lacivert-beyazlı takım, bitime 26 saniye kala Kerem Tunçeri'nin 3 sayılık basketiyle farkı 3 sayıya (73-76) indirirken, taktik faulleri değerlendiren Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan 82-75 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.