Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan konut piyasasındaki istikrar sinyalleri ve Yunanistan'daki anketlerin, ülkenin eurodan çıkacağına yönelik endişeleri gevşetmesinin ardından New York Borsası dün yeşilde kapandı. S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektörün hepsi, emtia ve teknoloji şirketlerinin en büyük kazançlarını kaydetmesiyle değer kazandı.

İnşaat şirketleri D.R. Horton Inc. ve PulteGroup Inc., ABD'deki 20 şehirde konut fiyatlarının daha yavaş düşmesinin ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı. Caterpillar Inc., Bank of America Corp. ve Alcoa Inc. yüzde 2.8 primlendi. Facebook Inc. yüzde 9.6 düşüşle, son onyılın en kötü performanslı ilk halka arzın ardındaki kayıplarını yüzde 24'e çıkardı.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.1 kazançla 1,332.42 puana yükseldi. Endeks geçtiğimiz haftayı yüzde 1.7 yukarıda kapamıştı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 1 artışla 12,580.69 puana çıktı. Amerikan borsaslarında dün 6.2 milyar hisse el değiştirerek, 3 aylık ortalamanın yüzde 8.6 altında gerçekleşti.

Konut tarafında istikrar sinyalleri görüldüğünü belirten Charles Schwab Corp.'un piyasa ve sektör analizleri direktörü Brad Sorensen, ekonominin fena görünmediğini, Yunanistan'a ilişkin bir miktar rahatlamanın da olduğunu söyledi.

26 Mayıs'ta yayınlanan son anketler, Yunanistan'daki kemer sıkma yanlısı Yeni Demokrasi partisinin lider konumda olduğunu göstermesinin ardından küresel hisse senetlerinde görülen ralliye Amerikan borsaları da katıldı. Amerikan piyasası dün tatil sebebiyle kapalıydı.

ABD'deki 20 şehirde konut fiyatları Mart'ta yıllık bazda bu yılın en düşük hızında geriledi.